Schrik & obstakel training van Renske Kwant

Schrik en obstakel training is een leuke en afwisselende manier om je paard te trainen en een band op te bouwen. Ook is het fijn om te weten hoe je paard reageert bij spannende gebeurtenissen.
Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren als je daar pas achter komt als hij al op de vlucht slaat…

Een paard is van nature een prooi en vluchtdier. Bij gevaar zal zijn instinct zeggen; rennen!
Hoe fijn zou het zijn als je paard het zelfvertrouwen heeft om bij jou te blijven en de spannende situatie aan te kunnen?

Ik help jou en je paard om te gaan met spannende situaties die je op en om het erf, op buitenrit of bijvoorbeeld op wedstrijd tegen komt. Ook kan ik helpen als je paard een specifieke angst heeft. Denk hierbij aan; paraplu’s, witte strepen op de weg, vlaggen, spelende kinderen etc. etc.

In kleine opbouwende stapjes vergroten we het zelfvertrouwen van het paard. Ook leer ik jou om de signalen van spanning en ontspanning te herkennen, en hoe hier mee om te gaan.

Schrik en obstakel trainingen doe ik altijd vanaf de grond. Dit is veiliger. Omdat er bewust spannende situaties gecreëerd worden, kan Een paard hier heftig op reageren door bijvoorbeeld snel om te draaien, opzij te springen of te steigeren. Ook kan je vanaf de grond al beginnen met schrik en obstakel training met paarden die nog niet beleerd zijn. Dit geeft jonge paarden al veel zelfvertrouwen!

Wil jij ook graag een bomproof paard en met vol vertrouwen op pad? Neem dan contact met mij op.

Vul het formulier in en ik reageer binnen 24 uur.

Contactformulier

Of bel Renske via 06-39759078