Training uitdagend gedrag van Renske Kwant

Er zijn zoveel situaties te bedenken waarin het gedrag van het paard voor een uitdaging zorgt. Vaak zijn dit situaties waar we niet veel over nadenken en “normaal” vinden. Denk bijvoorbeeld aan het afspuiten van de benen, het geven van een wormenkuur of het enten door de dierenarts. Maar ook het gebruiken van vliegenspray, het borstelen op de poetsplaats of “gewoon” je paard uit het weiland halen. Heeft jouw paard moeite met een bepaalde situatie en weet jij er geen raad mee? Neem dan contact met mij op.

Stapsgewijs train ik jouw paard op een rustige en veilige manier om met de spannende situatie om te gaan. Soms is het een zoektocht om er achter te komen welk aspect het paard spannend vindt. Dit kan van alles zijn. Aanraking, geluid, geur een eerdere ervaring of associatie. Om daar achter te komen kijk ik goed hoe het paard reageert en pas daar de training op aan.

Door veel te herhalen en het gewenste gedrag te belonen leert een paard vaak snel. Kan jouw paard ook wel een gedragstraining gebruiken? Neem dan contact met mij op.

Vul het formulier in en ik reageer binnen 24 uur.

Contactformulier

Of bel Renske via 06-39759078